Welke smartphone heeft de beste camera?

Jarenlang hebben we gehoord dat cameratelefoons nu pas goed beginnen te worden, en hoewel dat nog steeds niet helemaal waar is, is de aangeboden technologie beter dan ooit. Zoals je zult zien in deze beste gids voor cameratelefoons kunnen smartphones tegenwoordig heel wat vastleggen. Benieuwde welke telefoon de beste camera heeft? Lees dan verder! 

Scoor de beste telefoon aanbieding op Black Friday

Hier bespreken we de beste cameratelefoons op de markt – het goede nieuws is dat deze apparaten ook enkele van de beste smartphones op de markt zijn, dus je hoeft niet in te leveren op andere gebieden.

De telefoon met de beste camera

Wanneer je op zoek bent naar een cameratelefoon, zijn er enkele overwegingen die je moet nemen, met name op het gebied van beeldverwerking en kleurnauwkeurigheid. Bekijk onderstaande video om te ontdekken welke smartphone de beste camera heeft!

Wat vinden wij?

De Google Pixel 2 die in de video wordt behandeld, wordt niet in Nederland verkocht. Helaas. Ook de recente opvolger, de Google Pixel 3, komt ondanks de lovende reviews niet hier in de schappen te liggen. Om die reden is de beste smartphone camera die je in Nederland kunt kopen de Samsung Galaxy S9.

De nieuwe generatie

Inmiddels is de iPhone XS gearriveerd en deze is nog iets beter geworden dan zijn voorganger in het maken van foto’s bij weinig licht. Hier moeten we wel bij zeggen dat het erop lijkt dat deze kwaliteit meer door software komt dan door een betere camera. Het detail in de schaduwen is namelijk minder sterk dan bij de S9 of de Pixel 3. Hierdoor lijkt het erop dat Apple met de nieuwe camera simpelweg beter in staat is om de helderheid te ‘faken’. Ook kwam deze telefoon laatst in het nieuws doordat er een zacht effect over de selfie-camera was gezet. Hierdoor leek je huid gladder als je een selfie maakte.

Toch moeten we er niet omheen draaien en is de iPhone Xs een smartphone met een geweldige camera. Het bokeh-effect in de Portret-modus is nog beter dan zijn voorganger, waardoor je foto’s er nog professioneler uitzien van voorheen. Ook heeft de iPhone Xs misschien wel een beter smartphonecamera dan de Galaxy S9, simpelweg doordat de kleuren natuurlijker zijn. Samsung heeft namelijk de neiging om de saturatie in de foto’s (en in het scherm) flink op te krikken. Hierdoor spatten de kleuren van het scherm, maar krijg je niet bepaald een natuurlijk beeld van datgene wat je op de foto zet.

Al met al brengt de nieuwste generatie weer wat handige snufjes met zich mee. Een ander voordeel van die nieuwe generatie is dat de vorige generatie (die nog prima mee kan) in veel gevallen een stuk goedkoper wordt. Zo is de Galaxy S8 of de iPhone X een stuk goedkoper! Vooral met Black Friday in aankomst kan het lonen om uit te kijken naar leuke aanbiedingen voor deze oudere modellen!

Nieuwe smartphones met de beste camera

Inmiddels is er een new kid in town die bij veel cameratesten goed uit de bus komt: de Pocophone F1. De premium midrange-markt is hard op weg om een van de meest agressieve te worden. Bedrijven zoals OnePlus met zijn OnePlus 6T benadrukken de aantrekkingskracht van geavanceerde specificaties tegen een lagere prijs – maar nu neemt de nieuwe speler Pocophone het tot het uiterste met de nieuwe  €260 kosten de Pocophone F1.

In werkelijkheid zijn de primaire 12-megapixel sensor met zijn f / 1.9 diafragma en 1.4μm pixels (een Sony IMX363), evenals de aanzienlijke 20-megapixel front-camera, direct overgenomen uit Xiaomi’s 2018 vlaggenschip, de Xiaomi Mi 8. Pocophone heeft goede banden met de productielijn van Xiaomi, en dat is goed te zien!

Dit uit zich als een indrukwekkende camera-ervaring – niet alleen voor een betaalbare smartphone maar ook vergeleken met duurdere smartphones. Je krijgt een AI-enhanced automatische modus, handmatige bediening, geautomatiseerde HDR-opnamen, real-time fotofilters, een Beauty-modus, scannen van QR-codes, een portretmodus en nog veel meer.

In goed verlichte situaties is het moeilijk om de camera te betrappen op grote fouten. De foto’s zijn gevuld met details, lijken te vertrouwen op solide kleurweergave en vertonen een respectabel dynamisch bereik dankzij de 12-megapixelsensor. Er is ook een aangename bokeh, op basis van de dieptegegevens die worden opgevangen door de secundaire 5-megapixelsensor aan de achterkant van de telefoon.

Posts created 12

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven