Samsung presenteert nieuwe betaalbare smartphone

Samsung’s nieuwe mid-range Galaxy M-serie zal op 28 januari in India in de verkoop gaan, heeft het bedrijf zojuist aangekondigd op Amazone-India, aldus India Today. De line-up zal naar verwachting bestaan uit drie modellen, de M10, M20 en M30. Alle drie krijgen ze het nieuwe “Infinity-V”-display, een scherm met een druppelvormige inkeping.

De aankondiging volgt nadat Samsung onder zware druk is komen te staan van Chinese rivalen in het land. Zo haalde Xiaomi in het vierde kwartaal van 2017 het Indiase marktaandeel van Samsung in en had het bedrijf vanaf het derde kwartaal van 2018 een voorsprong van maar liefst vijf procent.

Betaalbaar

Terwijl de exacte specificaties van de telefoon nog steeds onder voorbehoud zijn, laat de afbeelding op Amazon zien dat de nieuwe smartphones twee camera’s aan de achterkant hebben, een vingerafdruksensor, USB-C en een hoofdtelefoonaansluiting. In een interview met Reuters liet Samsung India’s Senior Vice President Asim Warsi weten dat de telefoons tussen de 10.000 en 20.000 roepies (120 euro tot 250 euro) zullen kosten, en grote batterijen en snel opladen zullen hebben.

Bron: Amazon India

Nieuwe functies

Vorig jaar kondigde Samsung aan dat het de strijd zou aangaan met de Chinese rivalen met behulp van midrange telefoons met nieuwe functies. De Galaxy A9 was de eerste handset met vier camera’s aan de achterzijde, terwijl de Galaxy A8s de eerste was met een “Infinity-O” display met een enkele ronde opening in het scherm voor de selfie-camera.. Nu zal de Galaxy M de eerste van de telefoons van het bedrijf zijn met het nieuwe Infinity-V scherm.

Hoewel de smartphones in de eerste instantie gericht zijn op de Indiase markt, zullen ze later dit jaar waarschijnlijk ook gewoon te koop zijn in Nederland.

Posts created 12

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven