De 48 megapixel smartphones komen eraan

Sony en Samsung kondigden vorig jaar allebei 48-megapixel beeldsensoren voor smartphones aan, en de eerste details over deze eerste apparaten druppelen langzaam binnen. Honor heeft net de View 20 aangekondigd, die de sensor IMX586 van Sony IMX586 met Kirin 980 van Huawei en hetzelfde camera-ontwerp als aanstaande Nova 4 van Huawei gebruikt. Wordt 2019 het jaar van de 48 megapixel smartphonecamera?

De View 20 is de opvolger van de View 10, een apparaat uit het middensegment waar we eerder vorig jaar redelijk van onder de indruk waren. Honor deelt nog niet alle details over de View 20 – we zullen moeten wachten tot 22 januari in Parijs voor het wereldwijde evenement. Wat we wel weten is dat de View 20 veel agressiever zal concurreren op specs en design dan zijn voorganger. Ondertussen zal Xiaomi in de komende maanden ook een 48-megapixel telefoon uitbrengen. Lin Bin, de medeoprichter en voorzitter van het bedrijf, plaatste een foto op Weibo van een niet-geïdentificeerd apparaat met de legendarische “48MP camera”. Er zijn geen andere details beschikbaar, maar Lin zegt dat de smartphone in januari komt.

Samsung

Zowel Samsung als Sony maken soortgelijke beweringen over hun sensoren: ze hebben kleine 0,8 µm pixels, maar de sensoren zelf zijn fysiek groter dan de meeste concurrenten met een totale grootte van 1/2,0 inch. De bedrijven zeggen allebei dat elke individuele pixel informatie van de naastliggende pixel kan afnemen om het equivalent te produceren van een 12-megapixel beeld dat is vastgelegd met 1,6µm pixels. Ter vergelijking: toonaangevende telefoons zoals de Pixel 3 en iPhone XS hebben 12-megapixel sensoren met 1,4µm pixels.

Telefoons met vergelijkbare hoge resolutie sensoren kennen we nog uit het verleden, zoals Nokia’s 41-megapixel 808 PureView en Lumia 1020, maar er zijn te veel variabelen rondom software, grootte en optiek om de implementatie echt te vergelijken. Zoals altijd vertellen specificaties zelden het hele verhaal als het gaat om de beeldkwaliteit van smartphones – we kijken er dan ook naar uit om deze telefoons uit te proberen om te zien of de claims overeenkomen met de werkelijkheid.

Posts created 12

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven